Michiel Teijgeler & Pascal Schouten / Muzikanten Apeldoorn

Voor mijn studio fietst er regelmatig een man langs met een flinke bos dreadlocks. Daar moet wel een mooi verhaal achter zitten.

Na een aantal keer groet ik hem en vraag ik of ik hem mag fotograferen voor mijn project genaamd Mooi Volk. 

Er kwam een enthousiaste ja uit en het leek hem wel leuk om samen met zijn maatje Pascal op de plaat te gaan.

We spraken af in Berg&Bos want daar is er typisch Apeldoornse natuur en Michiel heeft daar veel gestruind toen hij bij de Apenheul werkte. 

Bepakt en bezakt met instrumenten betraden we de bossen en na tijden niet meer gespeeld te hebben konden ze het niet laten om wat klanken de wereld in te sturen.

Ik sloot mn ogen en waande me even op een intiem festival die we met z’n alle zo hebben gemist. Enfin, foto! 

Waar de meeste muziekanten het afgelopen jaar werkeloos hun tuin schoffelde, knalde Michiel en Pascal lekker door met hun band genaamd Acoustick. 

Ze ontmoette elkaar 4 jaar geleden maar toen Pascal deze zomer gevraagd werd op te treden op Nederland grootste chill-out camping genaamd Tijdloos wist hij dat hij daar Michiel voor moest vragen. Michiel (Didgeridoo) en Pascal (drums) spelen sinds dat moment menig podium plat met hun organische live geïmproviseerde trance muziek. 

Michiel is de Apeldoorner van het stel en zijn fascinatie voor muziek is beginnen bij Yothu Yindi en Paul Simon. Al snel maakte hij kennis met de Didgeridoo en was zo aangetrokken tot het instrument dat hij op zoek ging naar de roots van het instrument. Een ticket naar Australië bracht hem bij een inheemse Aboriginal gemeenschap waar hij in 2003 door geadopteerd is. Hij helpt de gemeenschap doormiddel van een winkeltje en zorgt op die manier dat er geld naar de scholen en ziekenhuizen gaat. 

Michel heeft altijd zijn hart gevolgd en dat brengt hem al jaren op festivals over de hele wereld. Zo word hij gezien als één van de eerste en meest toonaangevende didgeridoo spelers van Europa. 

Te gek toch dat we zo’n prachtig pure muzikant rijk zijn in ons Apeldoorn!